Νέοι εξωτερικοί σύνδεσμοι

Σε φάση ετοιμασίας βρίσκεται το επόμενο άρθρο της σειράς «Η ψυχή—στη Βίβλο και στον μεταβιβλικό ιουδαϊσμό και χριστιανισμό», με τίτλο «Ζωή και θάνατος, ευλογία και κατάρα στην Παλαιά Διαθήκη».

Εν τω μεταξύ υπέπεσαν στην αντίληψή μου μερικοί νέοι χρήσιμοι εξωτερικοί σύνδεσμοι, που θα προστεθούν στη λίστα των ήδη υπαρχόντων:

History of the Ancient World: Πρόκειται για ιστότοπο που δημοσιεύει ειδήσεις, άρθρα και (μετα-)πτυχιακές εργασίες για θέματα αρχαίας ιστορίας, αρκετά από τα οποία είναι βιβλικού ενδιαφέροντος.

Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη της Σκοπιάς: Μεταξύ πολλών γλωσσών, και στα Ελληνικά υπάρχουν διαθέσιμα χωρίς εικόνες, σε ειδικό ψηφιακό περιβάλλον που περιέχει ευρετήριο και μηχανή αναζήτησης λέξεων, τα έντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το 2000 μέχρι σήμερα. Από αυτά αξίζει να αναφερθεί η ελληνική έκδοση της δίτομης βιβλικής εγκυκλοπαίδειας Ενόραση στις Γραφές, αλλά και η αγγλική New World Translation—With References, μια ειδική έκδοση της ομώνυμης βιβλικής μετάφρασης με περίπου 11.000 υποσημειώσεις που περιέχουν εναλλακτικές εκδοχές μετάφρασης, επεξηγήσεις των υπαρχουσών μεταφραστικών επιλογών, συγκρίσεις ανάμεσα στα αρχαία κείμενα κ.λπ.

Δελτίο Βιβλικών Μελετών: Επιστημονικό περιοδικό της βιβλικής γραμματείας και των συναφών γνωστικών πεδίων με αρθογράφους συνήθως καθηγητές από τις ελλαδικές θεολογικές σχολές. Το ψηφιοποιημένο αρχείο των παρελθόντων τευχών είναι διαθέσιμο από τον εκδοτικό οίκο Άρτο Ζωής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s